Pintura. Óleo sobre tela de Nicolau Raurich Petre

Arte.Pintura, óleo sobre tela de Nicolau Raurich

 

Precio: 2500€

Categorías: ,

Descripción

Arte. Pintura.Óleo sobre tela firmado por Nicolau Rauric  (1871-1945), paisaje campestre. Medidas 90×72 ctms.

Nicolau Raurich i Petre

Nascut a Barcelona l’any 1871  i mort l’any 1945. Pintor català inicia els seus estudis a la Llotja de la mà de Antoni Caba, Lluís Rigalt i també tingue de profesor a Eliseu Meifrèn Roig nom representatiu de la pintura catalana.Cursa estudis a Barcelona, Madrid, Roma, París, Munic i Londres. A partir del 1985 fins el 1899 realitza la major part de la seva obra principal. Amb un estil propi, singular denota el seu temperament, passió i creació.En paraules de Folch i Torres, “ Raurich es entre pocs dels que han assolit d’una manera definitiva resoldre el problema de la nostra llum. Les seves lluminoses teles són dintre de la nostra jove escola luminica, un raig de sol pur, triomfant entre una multitud de quadres grocs malalts”
La temàtica de les seves obres, les valls del pirineu, la visió del la mediterrànea, la visió de terres catalanes li valeren nombrosos reconeixements de jurats a París,Venècia, Atenes, Mèxic, Viena, Niça, Karisruhe, Pau i Le Havre. El col·lecioniste i mecenes català Lluis Plandiura Pou fou el propietari de moltes de les seves obres.
Els seu estil partin d’un relisme auster i malingiòs i amb els olis d’un impressionisme vigorós reflectin les costes de Pineda, hom la comparat amb Monticelli . Paisatgista sobretot, natura morta i poc menys el retrat, quadres nocturs, es pot cosiderar un dels renovadors del postmodernisme català més original. Pasa per Els Quatre Gats i va participar en la primera exposició de Les Arts i els Artistes el 1910.
La seva obra es pot veure ben representada al Museu Nacional d’Art de Catalunya.